Momentalisht shoferët e autobuzëve në Japoni janë në grevë, por ata vazhdojnë punojnë vetem se nuk pranojnë të paguhen nga qytetarët.

Kanaçet e pijeve kanë emra të shënjuara në kapakun e tyre.

Fansat e futbollit në Japoni qëndruan pasi përfundimit të kampionatit botëror në 2014 për të ndihmuar në pastrimin e stadiumit.

Ky lloj tualeti që mund të shihet shpesh në Japoni dhe është një tualet që mund të lani duart dhe ky uj ripërdoret në mënyrë të drejtpërdrejtë.

Kapakët e pusetave në Japoni janë shenjë e artit që simbolizon këtë

Shkollat Japoneze nuk kanë pastruese, pasi kjo është një punë që jau mësojnë vetë fëmijëve për të bërë.

Ushqimi që serviret në spitalet Japoneze pas lindjes është një festë e vertëtë.

Në tualetet Japoneze ka ulëse për bebe të cilat janë ngjitur me murin.

Lëvizja e trenave në Japoni është aq e butë saqë edhe një monedhë mund të qëndrojë në këmbë.

Ky shënim në Japonisht thotë: ‘Unë padashje theva zilen e biçikletës tënde. Më vjen shumë keq.’

Peshqit ‘Koi’ arrijnë të jetojnë edhe në kanalet anash rrugëve të Japonisë.

Një foto që tregon rregullin e pazakontë të Japonisë.

Punëtorët e Japonisë shtynë të gjithë një vagon treni për të shpëtuar një grua që ra në shinat e trenit.

Një tjetër shpikje Japoneze janë kyçet e çadrave

Në trenat e Japonisë mund ta rrotullosh sediljen në çdo drejtim të mundshëm.