‘It’

Një grup fëmijësh terrorizohet nga një klloun me probleme mendore, për më tepër lexoni novelën e vitit 1986 nga Stephen King.

‘Wonder’

Auggie është një 10-vjeçar me një deformin të rrallë në fytyrë. Libri i vitit 2012 nga R.J. Palacio flet për jetën e Auggie. Ky libër është kryesisht për fëmijë, kshuqë nuk do ju marrë shumë kohë.

‘Call Me By Your Name’

Novela e vitit 2007 e André Aciman flet për dashurinë ndërmjet një 17-vjeçari dhe një 24-vjeçari në vitet 80.

‘Thank You For Your Service’

Bazuar në një histori të vërtetë rreth ushtarëve amerikan të cilët e kishin shumë të vështirë të kthehen nga Iraku, flet libri i vitit 2013 nga David Finkel. Ky libër nuk rekomandohet për persona me zemër të dobët.

‘Murder On The Orient Express’

I publikuar për herë të parë ne vitin 1934, novela e Agatha Christie, flet për një person te vrarë në një tren dhe investiginet që vijuan për të gjetur vrasësin. Ky libër është totalisht klasik.

‘The Mountain Between Us’

Novela e vitit 2011 nga Charles Martin flet një burrë e një grua te cilët marrim një avion për të arritur në destinacionin e tyre, por gjatë fluturimit piloti pëson atak kardiak dhe avioni rrëzohet. Për te parë se çfarë ndodh lexoni novelën para se të shihni filmin.