Koha e përgatitjes: më pak se 30 minuta

Kjo drekë ‘box’ është një mënyrë shumë e lehtë për bashkuar perimet në një dietë ditore. Nëse po e përgatit për të shkuar në punë atëherë ndoshta do të dëshironi që avokadon ta merrni me vete pa prerë dhe ta prisni që ta hani të freskët në punë.

Përbërësit:

  • 50g/1 ¾oz oriz kaf
  • 1 qepë të njomë, të prerë
  • 1 domate të prerë
  • ½ avocado të prerë
  • 30g/1oz djath feta, të copëtuar
  • 1 tbsp vaj ulliri
  • Kripë dhe piper të zi

Proçedura:

  1. Gatuani orizin kaf dhe lëreni të thahet për 10 minuta
  2. Hidheni orizin e bërë në tasin ku do të përgatisni sallatën. Shtoni qepën e njomë, domate, avocado dhe feta.
  3. Shtoni sipas dëshirës vajtin dhe kripën e piperin.

Mund ta hani direkt nga tasi që merrni me vete.