Claude Monet (1840-1926) është ndoshta piktori më i famshëm impresionist. I rritur mes Normandisë dhe Parisit, Monet filloi të pikturonte plazhet e Normandisë en plen air (në qiell të hapur), nën instruksionet e Eugène Boudin. Gjatë viteve 1870-1871 Monet u shpërngul në Angli, ku mori inspirim nga piktorët lokalë. Në 1871 u rikthye sërish në Francë, ku jetoi në Argenteuil, një qytet i vogël, njëmbëdhjetë km larg Parisit.

 

 Ura e Waterloo, Ditë gri, 1903 (Galeria Kombëtare e Artit, Washington D.C., SHBA)

 

 

 

Seine në Giverny, 1897 (Galeria Kombëtare e Artit, Washington D.C., SHBA)

 

 

 

Efekte vjeshte në Argenteuil, 1873 (Galeria Courtauld, Londër, Angli)

 

 

 

Marine, Pourville, 1881 (Abbaye de Flaran, Francë)

 

 

 

Kanali i Madh, 1908 (Muzeu i Arteve të Bukura, Boston, SHBA)

 

 

 

 Fushë gruri, 1881 (Muzeu i Artit në Cleveland, Ohio, SHBA)

 

 

 

Zambakët e ujit 1915-1926 (Muzeu i Artit Modern, New York, SHBA)