Një vit pas lajmit se në Rusi –  dhuna kundër njerëzve të komunitetit LGBTQ, organizta Voices4 po kërkon të ndërmerret aksion të vërtetë.  Voices4, organizata me bazë në New York krijoi një demonstratë për të kërkuar aksion nga qeveria në këtë fundjavë. Aksioni u realizua me veshje të tipit ‘hoodi-e’ rozë në kokën e protestuesve dhe të lidhur me flamurin me ngjyra të LGBTQ për të simbolizuar anonimitetin e viktimave të Chechen.

Në turmë ishin edhe të mbijetuarit e kësaj tragjedie.