Sipas një studimi, kriminelët, së fundmi nuk po përdorin më Bitcoin. Kjo u kuptua pasi pasi grupi i cybersecurity zbuloj se, dikur monedha dominante në darke web, Bitcoin, tashmë është zëvëndësuar nga Litecoin. Arsyeja është tepër logjike, Bitcoin është tepër i shtrenjtë për t’u përdorur. Litecoin është e gjashta më e vlefshme përsa i përket monedhave dixhitale,si dhe pranohet si mënyrë pagese nga gati 1/3 e dark web.