Një muzë dhe një femër që ka lënë gjurmë në çdo event të marë pjesë: Campbell vendos t’i bashkohet protestave në Londër mbi skllavërinë në Libi.


Të famshëm si Campbell, Adëoa Aboah dhe Kim Kardashian i janë bashkuar kësaj proteste e cila pritet të ketë pjesën e dytë në muajin Janar. Duke filluar nga Londra, Birmingham, Leeds, Manchester dhe Glasgoë kjo protestë u motivua nga publikimi i CNN që vërteton se njerëzit me ngjyra po bliheshin nga Libia me çmime shumë të ulëta në kushte shumë të këiqja. ‘Slavery Remembrance’ e cila është një organizatë që ka bërë shumë marshime thotë se besojnë se kjo skllavëri e rikthyer vjen nga rritja e rracizmit në vendet Arabe.

‘Misioni ynë është të ndalojmë atë që po ndodh në Libi, duke tërhequr vëmendje dhe duke ju adresuar racizmit si një sëmundje e këtij shekulli e cila duhet të mbarojë’.

Libia një vend i drejtuar nga diktaktori Muammar Gaddafi për katër dekada , u hodh në mes të kaoist në pranverë të 2010 e cila e la vendin mes kaosit.