Është hera e parë që artisti Islandez lejon muzikën e tij të përdoret në këtë lloj projekti!

Javën e kaluar pamë festivalin magjik të Kalifornisë ‘Unbound’ me një seri eventesh që përfshine edhe trupën e Baletit të San Francisco-s me 12 premiera dhe 12 koreografë kontemporanë. Eventi përfshiu edhe baletin e parë nga Bjorl, një odë e krijuar nga Arthur Pita që përshkruhet si ‘David Lynch i kërcimit’.

Narracioni i baletit përfshin një peshkatar dhe ëndrrat e tij të kthyera vizuale në një skenë prej xhami. Skenari është sigurisht i çmendura, por jo aq e çmendur sa koreografia.