Për një projekt aktual, studio arkitekturore, me bazë në teksas, Wernefield, gjeni një hapësirë në pyll për të krijuar një shtëpi pemë. Ndërtesa, e cila është ne Dallas, është disa metra lart tokës, dhe ka një eksterior të donimuar nga druri i errët, që e ndihmon shtëpinëbtë ndërthuret me pyllin. Ndërtesa është 143 metra katrorë, e ndarë në një dhomë gjumi dhe një zyrë. Të dyja dhomat kanë dyer të rrëshqitshme. Fakti që shtëpia është disa metra lart tokës,shërben si fakt pozitiv pasi krijon një hapësirë të madhe për parking. Përsa i përket interiorit, designer-at mbajtën një paletë sa më minimale të përqendruar kryesisht tek druri, me mobiljet të inspiruara nga arkitektë të famshëm si Le Corbusier e Eoro Saarinen.