1973, së bashku me fotografin Pompeo Posar, asokohe 69- vjeçari Salvador Dali, krijoj një set sureal fotografik me revistën Playboy.
Të dy së bashku punuan për të krijuar skeçe që përfshinin kolazhe, motive dhe gjëra të ekzagjeruara si: vezë apo gjarpër gjigand. Çdo foto është shkrepur, në qytetin bregdetar Cadaqués të Spanjës, ku vendasit kishin mundësinë të shihnin mjeshtrat gjatë punës.
Kur Dali u pyet për këtë bashkpunim deri diku të papritur tha: “Kuptimi i punës time është motivimi më i pastër-paratë. Çfarë bëra për Playboy është shumë e mirë, dhe pagesa është e barabartë me punën e kryer.