Imazhe nga momente të jetës underground në Ukrainë tregojnë se të festosh atje është kthyer në një mënyrë rebelizmi.Fotografi Tobias Zielony, na çon në një botë ku netët e vona dhe mëngjeset e herëta vijnë me një kualitetit kinematografik. Galeria e tij e quajtur ‘Maskirovka’, eksploron teknon e nëntokës në rrugicat e Kievit.

Zielony e prodhoi këtë seri fotosh gjatë viteve 2016 dhe 2017, duke fotografuar dhe filmuar në kryeqytet. Sot, Kievi ende vuan nga revolucioni i 2013, në të cilën tufa me rebelë u kthyen kundër qeverisë të korruptuar.

Situata politike ende nuk është e mirë – në Ukrainën Lindore po ndodh një luftë civile. Në këtë fazë krize të rinjtë kanë gjeneruar festa të paligjshme; duke e kthyer festimin në një mënyrë arratisje dhe rebelizmi kundër qeverisë.

Janë vërtet avant-garde!