Ja një puzzle që ndoshta nuk e kishit menduar më parë, i harrojmë për një moment të gjitha pasthirrmat e tjera që dëgjohen në shtrat dhe të përqëndrohemi (shkencërisht) tek një nga shprehjet që përdoret epo le të themi se nëse e keni dëgjuar shpesh, po bëni diçka si duhet.

Një pyetësor informal i bërë si metodë shkencëore i vuri zgjedhësit përballë dy shprehjeve ‘Oh Zot’ dhe ‘Oh zemër’. Le të themi se pjesa ‘Oh’ është opsionale sigurisht por më e preferuara e përdorur ishte ‘Oh Zot’. Mos mendoni më shumë sepse kemi një superfuqi që i lexojmë mendimet tuaja (jo në vërtetë).

Përpara se të filloni të na tregoni historitë tuaja se si keni dëgjuar shprehjen ‘Oh Zot’ të përdoret në shtrat let tju themi se kryesorja është që kjo fjalë përdoret si shenjë falenderimi për krijuesin tonë dhe falenderim për mrekullinë e krijimit të dy trupave – thjesht mendojini kujtimet që risollët në mendje mendojini me ‘slow – motion’ prandaj në momentet që është përdorur si shprehje do kuptoni se është thënë në formën e falenderimit.  Por kjo nuk është kryesorja, në fakt ajo çfarë ngacmoi mendjen e shkenctarëve dhe psikologëve për këtë çështje është edhe fakti se thirrja e zotit ndodhte edhe nga ana e ateistëve.

Kjo ndodh sepse ‘zoti’ në momente lumturie është fjala e parë që thirret për të shprehur një emocion përtej tokësores apo përtej asaj që ndjejmë se po përjetojmë. Njësoj si kur marrim një surprizë apo shokim por më sensuale…sigurisht!