Jean Renoir  nuk ka vlerësuar gjithmonë pikturat e babait të tij; ai thotë se fillimisht filloi t’i shiste ato për të krijuar të ardhura për krijimin e filmave të tij.

Pas zhvendosjes në Los Angeles, ai krijoi veprën e tij ‘Renoir, My Father’.  Edhe përse Jean nuk pati një lidhje të afërt me babain e tij, ai u influencua shumë nga ky i fundit. Kontakti më i afërt që ata patën ishte kur Jean pozoi për pikturën e babait të tij si një 9 vjeçar. Ata u njohën me njëri – tjetrin përgjatë Luftës të Parë Botërore në Montmartre.

I riu Renori gjithashtu trashëguar nga babai i tij ka ambicie mbi artin vizual , dhe filloi duke bërë qeramike që në fillimet e viteve 1920. Një nga punët më të hershme kinematografike që Jean Renoir do të linte është ‘La Chienne’.

Jean Renoir  qëndroi lidhur ngushtë me një nga punët e babait të tij gjatë gjithë jetës: ‘Jean as a Huntsman’ (1910),  i cili udhëtoi me të në Kaliforni.