Përgatitja – më pak se 30 minuta.

Kjo mënyrë e lehtë për të vetëpërgatitur akullore në shtëpi është shumë e shijshme për ditët e verës. Nuk ka nevojë për proçes të ndërlikuar gatimi dhe me këto të dhëna do të krijoni 4 akullore mesatare.

Përbërësit:

  • 300ml/10½fl oz kos
  • 125g/4oz luleshtrydhe
  • 50g/2oz sheqer të blar
  • freshly ground piper të zi

Përgatitja:

  1. Bashkoni kosin, luleshtrydhet dhe sheqerin në një blender derisa të bëhet një masë e lëngshme.
  2. Shtoni piperin e freskët dhe hidhni masën në format e gatimit. Vendoseni në ngrirje për një natë dhe shërbejeni në momentin që masa ka ngrirë.